Treći dan 4. Trash Film Festivala

posted in: News | 0

Trash Film Festival je i četvrti puta iza nas. Ni posljednjeg, trećeg dana, uzbuđenja i zabave nije nedostajalo. Program je započeo projekcijama filmova u ranim popodnevnim satima, a nastavio se dobro posjećenim i vrlo interesantnim predavanjem o ludim znanstvenicima na filmu koje je održao dr.sc. Zdenko Franić. Ni filmske ekipe nas ove godine nisu razočarale te smo imali prilike vidjeti dolazak i doček na crvenom tepihu aktera Samih kraljeva i Pink Carrota 2 Party time.

Sa zalaskom sunca uslijedila je i fenomenalna modna revija koja je kod posjetitelja izazvala burne reakcije, od smijeha do oduševljenog pljeska! Naima, na rolšuhama, biciklima i samo hodajući, u 4 izlaska prodefiliralo je desetak modela u sportskim i gradskim varijantama u retro izdanju zlatnih 80-tih, a sve pod organizacijskom palicom Lidije Jambriško i Martine Keretić.

Središnji događaj večeri i vrhunac Festivala, Dodjela Zlatnih motorki, već tradicionalno izaziva veliko zanimanje te je kao i uvijek do sada, kino dvorana bila prepuna. Mnoštvo ostalih posjetitelja ceremoniju je pratilo uživo na vanjskoj pozornici preko video-linka. Uz nadasve zanimljive i ovacijama popraćene najavne skečeve za nominirane filmove po žanrovima, a pod budnim okom članova žirija Borivoja Radakovića i Roberta Knjaza, dodijeljene su nagrade za najbolja trash ostvarenja ovim redoslijedom:

  • Najbolji borilački film:

Shikato / Hrvatska / Ivan Grizbaher

  • Najbolji akcijski film:

Kalibar 70 / Italija / Alessandro Rota

  • Najbolji horror:

Krvavo sklonište / Kanada / Jason Shipley

  • Najbolji znanstveno fantastični film:

Čudovište iz Tamiša / Srbija / Nebojša Nenadić

  • Najbolji film po izboru publike:

Ubojiti grudnjak / Kanada / Yakov Levi

 

IMG_9732 copy

Večer je nastavljena u slavljeničkom tonu, a prije glazbene poslastice večeri, kao predgrupa je nastupio bend Štakor ugrizo bebu. Stupanjem na pozornicu Billy Idol Real Tribute-a uslijedila je izvanredna rock veselica uz hitove Dancing with myself, Got to be a lover i ostale, a uz Mony Mony članovi Udruge Trash su zahvalili svim posjetiteljima i poklonicima trasha na dolasku i podršci uz obećanje da se vidimo i sljedeće godine na jubilarnom 5. Trash Film Festivalu!

Leave a Reply