Drugi dan 4. Trash Film Festivala

posted in: News | 0

Drugi dan Festivala je iza nas. Već u ranim popodnevnim satima, majstor filmske maske Miroslav Lakobrija je uz pomoć varaždinskih make-up artista započeo svoju ”Fabriku zombija’‘. Dvadesetak je volontera dobilo priliku iskusiti kako je to postati pravi ušminkani i maskirani zombi.

IMG_8422

U isto vrijeme, u kinu je prezentiran izbor filmova Festivala srpskog filma fantastike kojeg je najavio njegov direktor Jovan Ristić, a blok je završio izvanrednim filmom Prokletstvo ikone Sv. Teodora uz zadovoljne i oduševljene gledatelje.

U 20:00 sati priređen je red carpet doček autora prvog srpskog zombi filma Zona mrtvih koji su se kao i u vlastitom filmu, našli pod invazijom varaždinskih zombija! Zona mrtvih doživjela je svoju hrvatsku premijeru pred prepunim gledalištem oduševljenih ljubitelja horrora.

Za kraj dana, mladi varaždinski bendovi dobili su priliku zasvirati pred svojim sugrađanima i brojnim hrvatskim i inozemnim gostima festivala. Priliku su odlično iskoristili te je tako Pop Absinthe žestokom izvedbom hitova 80-tih pokazao kako trebaju zvučati, primjerice Samantha Fox ili Cindy Lauper u nabrijanoj rockerskoj verziji, a Metalika je skinula hitove svojih idola do samog savršenstva te večer završila sa Nothing else matters. Nastavak zabave slijedio je u Caffe Baru Lavra gdje se ekipa zabavljala do sitnih sati. Vidimo se i danas, program je bogat – od predavanja, modne revije na rolšuhama do interesantnih filmova, a navečer je finalni događaj: Dodjela Zlatnih motorki!

Leave a Reply