Filmski redatelji i znanstvena fantastika

posted in: News | 0

Kao i svake godine, a tako i ove, pripremili smo vam zanimljivo predavanje pod nazivom “Filmski redatelji i znanstvena fantastika”.

Tomislav HrastovčakOvogodišnji gost-predavač nam je: Tomislav Hrastovčak – radi kao web novinar i community menadžer, piše filmski blog ‘Protukadar’ na Večernjakovoj blogosferi, a zadnjih par godina drži i predavanja na tradicionalnoj SF konvenciji SferaKon, pretežno vezana uz filmsku tematiku. Nekad davno pisao je za danas ugasli filmski magazin Hollywood, u kojem je imao i svoju rubriku na zadnjoj stranici pod nazivom ‘Filmovi s ruba’, koja je bila posvećena kultnim, trash ili ‘neshvaćenim’ filmovima. Voli gledati filmove različitih žanrova, ali SF mu je najdraži. Odavno je prestao brojati koliko puta je odgledao Aliena, Blade Runnera i Ratove zvijezda.

“Filmski redatelji i znanstvena fantastika” malo je proširena i osvježena verzija predavanja koje je održano na ovogodišnjem SferaKonu. Na predavanju će biti riječi o redateljima koji su svoju karijeru izgradili na SF-u ili su sa samo nekoliko SF filmova zauvijek zadužili žanr. Drugim riječima, bit će govora o samim počecima SF žanra na filmu, kao i o dobro poznatim redateljima poput Spielberga, Kubricka, Scotta i Camerona, ali i nekim filmašima mlađe generacije, kojima je SF očito glavni predmet interesa.

Leave a Reply