Svakim danom, festival je sve bliže!

objavljeno u: Vijesti | 0

U petak 11.09. nas očekuje premijerno prikazivanje prvog srpskog zombi filma’ ‘Zona mrtvih”. Ovaj događaj veoma je značajan jer se radi o filmu u kojem glumi Ken Foree (Zora živih mrtvaca, 1978) i koji još nije krenuo u distribuciju. Film je nemoguće nabaviti jer nije digitaliziran, pa će se u Varaždinu projicirati s filmske role (jedina kopija koja postoji!).

Povodom tog događaja, uz Konjevića i Todorovića, u Varaždinu će boraviti Miroslav Lakobrija, najveći majstor filmske maske, koji će u petak 11.09., u poslijepodnevnim satima imati zombie-radionicu, te će volontere pretvarati u zombije. Svi zajedno oni će netom prije projekcije prodefilirati na zombie red carpetu. Pozivamo vas da se prijavite!

Zone of the Dead

U sklopu promocije srpskog festivala fantastike FSFF, u petak poslijepodne možete pogledati genijalan kratki film ”Dečak koji je bio suviše nevin”, o zbivanjima u prvoj klinici za gubljenje nevinosti. Zatim ”Gay killer” i još mnogo must-see-filmova. Nikako nemojte propustiti finski chick-power na granici horora i akcije ”Cherry is not your friend”

Cherry is not your friend

Osim već spomenutih filmova i radionice zombie maski, u petak nastupaju dva žestoka benda: PopAbsinthe i Metalika ( sa K i sa jednim L). PopAbsinthe je novoformirani varaždinski bend koji svira žestoke obrade najvećih hitova 80-tih, a Metalika svira Metallicu, bolje od Metallice.

Metalika

Leave a Reply