Pomognite nam u obrani Spužve Boba!

posted in: News | 0

Poštovani,

Ovih dana posebno nas se dojmila izjava župnika u župi  sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, Hrvoja Poljaka koji se teškim riječima obrušio na  crtani film Spužva Bob Skockani, rekavši da: “crtić o likovima koji žive pod vodom protivi se kršćanskim vrijednostima.”

spuzva_bob1
Poljak dodaje da:  “crtić djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud!”, a obrušio se i na roditelje koje djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma. U letku kojeg je publicirao navodi da: svaki od likova iz “Spužve Boba” predstavlja jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.
S obzirom da je Udurga Trash promotor filmske umjetnosti, a također i ljudskih sloboda, oštro i s indignacijom odbacujemo sve te tendenciozne izjave i napade na film kao oblilk umjetnosti te Spužva Boba kao veselog junaka crtića te ovim putem obznanjujemo da smo osnovali stožer za obranu lika i djela Spužve Boba. Spužva Bob heroj, a ne bludnik!

Spužva Bob naporno radi kod svog poslodavca i ne mali broj puta od svoje jadne plaće pomaže susjedima i prijateljima ma kakvi oni bili. Ne samo da nije bludnik već Spužva Bob promiče univerzalne društvene vrijednosti.

Pomognite nam u obrani Spužve Boba!

Udruga Trash u petak 4. studenog s početkom u 20:00 sati organizira party podrške za Spužva Boba u cafee baru Elephant u Varaždinu. Uz prigodan zabavni program, vrhunskog  DJ-a te projekcije filmova Spužve Boba, želimo poslati poruku mira i ljubavi svma. Dođite i pridružite se ljudima dobre volje. Svakako obucite nešto žuto, dođite u Elephant u petak na večer i dajte podršku Spužvi Bobu Skockanome.  I ja sam Spužva Bob – Skockani.