TFFX – Brešan, Prohić i Nuhanović odlučuju o dobitnicima “Zlatnih motorki”

posted in: News | 0

IMG_1175

O dobitnicima “Zlatnih motorki” na ovogodišnjem, jubilarnom 10. Trash film festivalu, koji će od 9. do 12. rujna biti održan u Varaždinu, odlučivat će filmski redatelj Vinko Brešan, kazališni redatelj Ozren Prohić te književnik i novinar Gordan Nuhanović.

Renomirani stručnjaci odlučivat će o dobitnicima festivalskih nagrada na ovogodišnjem Trash film festivalu. Dvojica redatelja s golemim iskustvom i jedan književnik i novinar specijaliziran za kulturu sigurno će odabrati doista najbolja ostvarenja koje su amaterski filmaši ove godine prijavili na Trash film festival.

Vinka Brešana šira publika možda najbolje raspoznaje kao redatelja odličnih komedija “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Maršal” i “Svećenikova djeca”, no on sam ponosi se i svojim glumačkim ulogama u filmu “Lavanderman: Istina ili mit?” te humorističnoj TV seriji “Zakon!” što je zamijećeno i kod organizatora Trash film festivala.

Ozren Prohić jedan je od najboljih hrvatskih kazališnih redatelja. Dramske predstave režirao je u svim važnijim hrvatskim kazalištima te na svim najvećim hrvatskim festivalima, ali i u inozemstvu. Između ostalog, režirao je i dramsku predstavu “Dundo Maroje” koju je napisao stari trasher Marin Držić što je zamijećeno i kod organizatora Trash film festivala.

Gordan Nuhanović je novinar specijaliziran za kulturu ali i književnik koji piše i izdaje duhovite i satirične kratke priče i romane. Njegova djela, među kojima i zbirka duhovitih putopisnih priča “Šale su ostale kod kuće”, prevedna su na engleski, njemački, mađarski i češki jezik što je zamijećeno i kod organizatora Trash film festivala.

Oni će odlučivati o dobitnicima “Zlatnih motorki” u kategoriji borilačkog, horor, znanstveno-fantastičnog i akcijskog filma dok će jednu festivalsku nagradu dodijeliti i vjerna publika.

Jubilarni 10. Trash film festival bit će održan u Varaždinu od 9. do 12. rujna, a za festivalske nagrade “Zlatne motorke” borit će se 90 filmova iz 20 zemalja svijeta.