Udruga Trash snima hrvatsku verziju Igre prijestolja

posted in: Photos, News | 0

tffx-ZlopaticeNa tajnim lokacijama u okolici jednog srednjeeuropskog gradića duge povijesti na sjeverozapadu Hrvatske počelo je snimanje novog blockbustera Udruge Trash čije će isječke ekskluzivno moći vidjeti posjetitelji jubilarnog X. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 9. do 12. rujna.

Izvršni producent Tomislav Šipek te producent, scenarist i redatelj Tihomir Galevski okupili su respektabilnu ekipu iza i ispred kamere koja je počela sa snimanjem povijesnog epa kojeg su mnogi već usporedili sa kultnom TV serijom “Igra prijestolja” i trilogijom “Gospodar prstenova”.

– S obzirom na broj i atraktivnost lokacija na kojima ćemo snimati, kostimografiju i rekvizite koje ćemo koristiti, broj glumaca i statista koji će ostvariti uloge te zahtjevne vizualne i zvučne efekte koje planiramo u montaži ovo je jedan od najzahtijevnijih filmskih projekata u povijesti Udruge Trash – ističe izvršni producent filma Tomislav Šipek.

Radnja filma smještena je, u skladu s glavnom temom ovogodišnjeg Trash film festivala, u vrijeme Srednjeg vijeka, a priča novog trash blockbustera vrti se oko hrabre družine koja pokušava spasiti kraljevstvo od zlog i diaboličnog diktatora koji je uzurpirao prijestolje.

– Priča je vrlo dinamična i napeta i ima elemente i akcijskog i borilačkog i znanstveno-fantastičnog i horror filma, a svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je u potpunosti slučajna i nenamjerna – ističe producent, scenarist i redatelj filma Tihomir Galevski koji je izuzetno zadovoljan profesionalnošću glumaca i statista koji sve njegove zadatke izvršavaju bez pogovora.

– Uloge su vrlo zahtjevne i traže od glumaca i statista da preispitaju svoje unutarnje ja i pronađu u sebi emocije i glasove za koje nisu ni znali da postoje. Već u procesu predprodukcije puno smo radili s njima ne bi li im pomogli u tome, a rezultati su bili vidljivi već u prvim scenama koje smo snimili i uvjeren sam da će publika na Trash film festivalu biti očarana – poručuje Galevski.

Osim već prekaljenih glumaca i statista iz Udruge Trash, uloge u filmu dodijeljene su i nekim novim glumcima i statistima. Među njima su i majstorica borilačkih vještina Ida Rodik te velika ljubiteljica povijesnih filmova Valentina Habunek.

Snimanje filma trebalo bi potrajati nekoliko tjedana, a prve isječci iz filmova bit će prikazani u sklopu X. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 9. do 12. rujna.

Pozivamo sve ljubitelje trash umjetnosti danas prate na twitteru i facebook stranici festivala.

tffx-fight


tffx-vikingtffx-peasanttffx-ljubav