Jubilarni Trash film festival spaja “Igru prijestolja” i Beyonce!

posted in: News | 0

press_photo

Vitezovi, kraljevi i kraljice ali i vikinzi, čarobnjaci, vilenjac, bijeli hodači i ostali junaci “Igre prijestolja”, “Crne guje”, “Gospodara prstenova” i sličnih televizijskih i filmskih ostvarenja okupit će se sredinom rujna u Varaždinu na jubilarnom 10. Trash film festivalu. Posjetitelji će moći pogledati sjajne filmove amaterskih filmaša iz cijelog svijeta te plesati uz najveće hitove Beyonce.

Jubilarni 10. Trash film festival bit će održan u Varaždinu od 9. do 12. rujna. Za festivalske nagrade “Zlatne motorke” u kategorijama borilačkog, horror, znanstveno-fantastičnog i akcijskog filma borit će se 90 filmova iz 20 zemalja svijeta.

– S ponosom možemo reći da smo, što se tiče filmskog programa, ove godine ponovno doživjeli iskorak te su prijave za naš festival stigle i iz nekih krajeva svijeta koji do sada nisu bili zastupljeni. Uz standardno veliki broj prijava pristiglih iz Španjolske te Hrvatske i okolnih zemalja, ove su se godine prvi puta na festival sa svojim filmskim ostvarenjima prijavili i filmaši iz Meksika ali i Novog Zagreba. I ove godine svim tim filmašima koji snimaju filmove iz čistog gušta i ljubavi prema filmu kao umjetnosti pružit ćemo priliku da prošeću crvenim tepihom i pogledaju svoja filmska ostvarenja na velikom kino platnu – poručio je predsjednik organizacijskog odbora festivala Slobodan Runjak.

Tema ovogodišnjeg festivala je “Srednji vijek” pa se tako u Varaždinu očekuju ljubitelji popularnih televizijskih serija “Igra prijestolja” i “Crna guja” te filmskog serijala “Gospodar prstenova”, a svi posjetitelji pozvani su da se preruše u vitezove, kraljeve, kraljice, prinčeve, princeze, vikinge, patuljke, čarobnjake, vilenjake te, naravno, bijele hodače.

U sklopu festivala, Udruga Trash prikazat će i skečeve iz svog budućeg blockbustera koji će biti snimljen uz pomoć članova Viteškog reda Svetog Nikole iz Varaždina.

– Priča našeg novog blockbustera smještena je u slobodni kraljevski grad Varaždin koji nije baš toliko slobodan jer je zli biskup George na prijevaru kralja smjestio u tamnicu i vlada svojom voljom. No, čarobnjak Dunrid i njegova vesela družina sastavljena od borbenih patuljaka, vikinga, vilenjaka i jednog junaka iz budućnosti tu su da spase stvar – poručio je mladi filmaš Tihomir Galevski koji potpisuje scenarij i režiju filma.

Osim filmskih ostvarenja, kao i svake godine do sada i jubilarni 10. Trash film festival donijet će bogat popratni program, a glazbene zvijezde festivala bit će bend Single Ladies, jedini Beyonce tribute bend u Europi.

Bit će tu naravno i brojnih drugih sadržaja. U suradnji s Gradskim muzejem Varaždin bit će organizirana izložba u sklopu koje će se posjetitelji moći prisjetiti dosadašnjih 9 festivala, a u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice bit će odana počast Nenadu Brixiju, autoru dijaloga za stripove Alan Ford, a koji je porijeklom iz Varaždinskih Toplica.

Više informacija o Trash film festivalu možete pronaći i na facebook i twitter stranicama festivala .