Otvoren 9. Trash Film Festival

objavljeno u: Slike, Vijesti | 0

Spektakularnim koncertom kultnih riječkih rockera Let 3 i još spektakularnijim performansom varaždinskog umjetnika Ivana Meseka i članova Udruge Trash u Varaždinu je sinoć otvoren 9. Trash film festival!

Organizatori Trash film festivala iz Udruge Trash još su jednom posjetiteljima festivala pružili spektakl za pamćenje. Svečana ceremonija otvaranja 9. Trash film festivala koja je održana na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu bila je spektakl kakvog se ne bi posramili ni festivali u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Sundanceu. Veliki broj okupljenih trashera iz Hrvatske i inozemstav imao je naime priliku vidjeti svjetsku praizvedbu ?Sonate za tri doboša i dvije motorke?, a organizatori festivala ni ovaj put nisu propustili priliku dati doprinos miru u svijetu. Simpatična je djevojčica s muškim atributima tako u zrak ispustila balone šaljući svijetu poruku da baloni napunjeni helijem lete u zrak.

– Ovo je najbolji performans koji sam izveo u životu. Ljudi će ovo pamtiti barem još 50 godina – zavapio je uzbuđeni Ivan Mesek nakon spektakla.

Svečanu ceremoniju otvaranja 9. Trash film festivala svojom su pojavom uveličali i članovi kultnog riječkog benda Let 3 kojima je dodijeljena počasna festivalska nagrada ?Zlatna motorka? za nemjerljivi doprinos razvoju trash kulture u Hrvatskoj. Ta velika čast bila im je poticaj za sjajan koncert koji je održan na Trgu Kralja Tomislava. Mnogobrojni ljubitelji trash umjetnosti pjevali su i plesali uz riječke rockere, a zatim je zabava nastavljena na after partyu u Lavri.

Prije same svečane ceremonije otvaranja festivala, u Palači Sermage na Trgu Miljenka Stančića otvorena je i izložba ?Suvremene likovne interpretacije 1. Svjetskog rata? koju je u sklopu festivala organizirao Gradski muzej Varaždin. U sklopu izložbe koja je otvorena za razgled do 28. rujna, svoje radove predstavlja osmero autora.

9. Trash film festival nastavlja se danas u 14 sati kada počinju projekcije filmova iz konkurencije festivala u Kinu Galerija, a u 18 sati na istom će mjestu hrvatski publicist i glazbenik Anđelo Jurkas održati predavanje pod nazivom ?Trash u glazbi?. Večernji koncertni program na Trgu Kralja Tomislava donosi pak nastupe sjajnog sarajevskog benda Bezbeli Apstraklije i velike 90s cro-dance zvijezde Elle. After party će pak biti održan u Lavri.

Svi programi 9. Trash film festivala su besplatni, a više detalja o programu možete pronaći ovdje ili na facebook mrežnim stranicama festivala.