O festivalu:

Trash Film Festival je festival niskobudžetnih akcijskih filmova.

Na festivalu se NE prikazuju drame, dokumentarci, ni art filmovi, već isključivo zabavni filmovi koji se mogu svrstati u jednu od četiri sljedeće kategorije; akcijski, borilački, znanstveno-fantastični ili horor. Pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je poželjno.

Finalnu večer festivala, najboljim ostvarenjima dodjeljuju se nagrade tzv.Zlatne motorke koje predstavljaju hommage kultnom filmu ?Teksaški masakr motornom pilom”.

Festival nije, kao što se često misli, hrvatska inačica Zlatne maline, već upravo suprotno. Stoga u žiriju između ostalog sjede i ljudi od struke. S obzirom da većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama, ti filmovi često puta ispadnu zanatski nezgrapni, što publika nagrađuje smijehom, ali još češće oni zadivljuju svojom domišljatom realizacijom.

Trash Film Festival je mnogo više od puke revije filmova- to je jedan veliki glam-trash događaj na kojem nastupaju gosti, natjecatelji, izvođači i organizatori. Velika pažnja se posvećuje koncertima i ostalim popratnim sadržajima kao što su kič zabave, doček zvijezda na crvenom tepihu i slično.

Cilj organizatora je:

  • da autorima niskobudžetnih filmova osigura kvalitetnu prezentaciju, da im podastre crveni tepih i da ih nagradi za njihov doprinos čarobnom svijetu filma.
  • da publici pruži najzabavniji dio recentne niskobudžetne produkcije
  • da u Hrvatskoj potakne razvoj žanrovskog filma
  • da ozbiljne umjetnike vrati na pravi put