Izvješće – Press konferencija 04. lipanj 2010.

objavljeno u: Vijesti | 0

U petak, 04. lipnja Udruga Trash održala je svoju prvu ovogodišnju press konferenciju na kojoj je najavila 5. Trash Film Festival, i to u slikovitom ambijentu prvog varaždinskog kineskog restorana “Qing Dao”.

Za sada, potvrđena su 2 člana ovogodišnjeg žirija, kao predsjednik dr.sc. Nino Raspudić te poznati vokal splitskih TBF Mladen Badovinac kao član. 

Nino Raspudić široj je javnosti poznat kao jedan od pokretača inicijative za postavljanje spomenika Bruce Lee-u u Mostaru, koji je i prvi u svijetu, a njegov će odljev krasiti i neki od varaždinskih prostora za vrijeme festivala. Također će se prikazati dokumentarac Ozrena Milharčića “Enter the Dragon” o tome događaju, pozadini i namjeri koji je prikazan na Tribeca Film Festivalu. Uz to će Nino održati i javnu tribinu o pojmu trasha.

Gostovanje je potvrdio i prošlogodišnji član žirija Borivoj Radaković koji će također obogatiti program svojim predavanjem.

U off programu prikazuje se film o hrvatskom superjunaku “Lavanderman”, a biti će i zanimljivih filmova i susjedne BiH.

Obzirom da je festival ove godine posvećen borilačkom filmu, publika će na velikom platnu nakon dugo vremena imati prilike vidjeti i filmove legendarnog Bruce Lee-a.

Glazbeni dio začinit će već tradicionalni gosti iz Real Tribute grupacije, a ove su godine to Abba Real Tribute Band sa Novi Sad – Zrenjanin relacije, te cover bandovi sa obradama pop – rock hitova.

Naravno, još je mnogo toga u pripremi, neke se stvari kao iznenađenje drže u tajnosti, ali javnost ćemo na vrijeme izvijestiti o svim zanimljivostima.

Leave a Reply