Žiri / Jury XVIII Trash Film Festival

objavljeno u: Vijesti | 0

S veseljem predstavljamo ovogodišnji žiri 18. Trash Film Festivala.

Jedan od članova je Ivo Krešić, kazališni, filmski i tv glumac. Ivo je rođen 1979. godine u Mostaru i član je ansambla HNK Mostar.  Značajne uloge ostvario je u filmovima Mrtve ribe, Obrana i zaštita, General, seriji Počivali u miru, predstavama Let iznad kukavičjeg gnijezda, Smeće (režiser: Mario Kovač), Otirač…

Drugi član žirija na 18. TFF je Josip Žuvan, rođen 1987. godine. Magistrirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja. Radi kao redatelj, scenarist i kreativni producent na mnogim komercijalnim televizijskim projektima. Autor je nekoliko kratkih igranih filmova. Garbura mu je prvi dugometražni igrani film. Dobitnik je 2 Zlatne arene na ovogodišnjoj Puli!

Treći član žirija 18. TFF je Robert Orhel. Rođen je 1975. godine, diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član je društva Hrvatskih filmskih i TV redatelja. Režiser je brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih serijala: Mamutica, Dobre namjere, Kazalište u kući te kratkih filmova Leti, leti, Sunčana strana subote… Radi kao docent na katedri za TV i filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti Zagrebu. Scenarist je i redatelj svog dugometražnog igranog filma Hitac.