WTFunk ZG (Funky Friday @TFF XIV)

posted in: News | 0

Pridružite nam se u petak, 6. rujna u dvorištu palače Sermage jer čekaju vas WTFunk!

Jednog jesenskog dana 2015. godine  gitarista Ronal Fak (Rony)  i basista Srđan Studen (Sergio) koji su nekada u prošlim vremenima svirali zajedno u svojevrsnoj zagrebačkoj klupskoj atrakciji, bendu Soul Train Music Machine, kojemu su ujedno bili i idejni začetnici, nakon 16 godina ponovo odlučiše zasvirati stari dobri old school funk, rock, jazzy, groovie. 
E sad, da bi bilo dobre svirke potreban je i dobar bubnjar. I tako u jedno jesensko večer 2015.godine u zagrebačkom klubu Route 66, upoznaju, ne dobrog, nego odličnog bubnjara, jako dobro napucanog kojekakvim stilovima i rađa se bend koji počinje ozbiljno zvučati. 
Nije im dugo trebalo da pozovu također bivšeg kolegu iz prijašnjeg benda, klavijaturistu Marka Petrovića koji iako je kao profesionalni muzičar angažiran na 100 strana, objeručke prihvaća te groove gušte.
Pošto takva muzika jednostavno traži i puhačke instrumente, bend ?kibicira? saksofonistu Predraga Vujasinovića (Fućku) koji je u davnim vremenima svirao u također nekadašnjoj zagrebačkoj klupskoj atrakciji, odličnom bendu Lijeni Hinko. 
Prijatelj u čijem prostoru bend vježba, Kruno Cvanciger (Cvanci) iako profesionalni basista u nekoliko legendarnih hrvatskih bendova, inficiran WTFunkovim ritmom pridružuje se bendu, ovaj puta kao odličan kongista (što ćeš, kad si profić sve što sviraš zvuči mrak ).

I tako je svizac zamotao čokoladu, a mi vas čekamo u petak od 21 sat uz besplatan upad!