Dodjeljene “Zlatne motroke” na 9. TFF

objavljeno u: Vijesti | 0

Dodjelom festivalskih nagrada Zlatnih motorki završen je 9. Trash film festival. U Kinu Galerija u Varaždinu sinoć su nagrade primili najbolji akcijski, borilački, SF i horror film ovogodišnjeg festivala, a jednu Zlatnu motorku dodijelila je tradicionalno festivalska publika. Završni koncert 9. Trash film festivala odsvirali su beogradski Električni orgazam.

Svečana dodjela Zlatnih motorki bila je ponovno spektakl koji će trasheri dugo pamtiti. Kino Galerija bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta, a u publici su bili i mnogobrojni zombiji koje je od posjetitelja festivala stvorio majstor filmske maske Miroslav Lakobrija. Trasheri su u sklopu svečane dodjele mogli eksluzivno vidjeti i isječke iz novog blocbustera Udruge Trash pod radnim nazivom “My Camp” koji će svoju premijeru doživjeti uskoro.

Na svečanoj dodjeli festivalskih nagrada, otkriveni su dobitnici Zlatnih motorki na 9. Trash film festivalu. O dobitnicima je ove godine odlučivao stručni žiri u kojem su bili filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i glazbenik Saša Antić, a jednu Zlatnu motorku dodijelila je tradicionalno festivalska publika.

Zlatna motorka

  • za najbolji SF film  – Kurt Platvoet -“Een Verre Reis”
  • za najbolji akcijski film – Angelo Gomez Hernandez – “Y La Muerte Lo Seguia”
  • za najbolji borilački film – Andreas Olenberg – “Snake Eater”
  • za najbolji horror film Alejo Rebora -“Trash two: Ana L.’s tits”
  • za najbolji po izboru publike Pouvreau Gaela i Mathieu Auvraya – “Dring of the dead”

Nagrade su im dodijelili redatelji Kristijan Milić i Milan Todorović te glumci Alen Liverić i Jan Kerekeš.

Završni koncert 9. Trash film festivala donio je nastup festivalskog benda The Fakin Lajsne i kultnog beogradskog benda Električni orgazam, a trasheri su se zatim do ranih jutarnjih sati zabavljali na završnom afteru u Lavri gdje su ih zabavljali varaždinski DJ dvojac Bad habit i njujorški DJ i producent Adaledge aka Ron Wilde.

Ovogodišnji Trash film festival tako je završio. Ove godine prikazano je čak 75 filmova amaterskih filmaša iz cijelog svijeta, a po prvi puta festival je ugostio filmove stvorene u Australiji, Argentini i Ujedinjenim arapskim emiratima. Nikad “jači” koncertni program festivala donio je pak nastupe kultnog riječkog benda Let 3, velike cro-dance zvijezde Elle, zagrebačkog D’Elvisa i beogradskog Električnog orgazma kojima je podršku pružao festivalski bend The Fakin Lajsne.

Bilo je tu i brojnih popratnih programa poput zombie walka kojeg je vodio poznati majstor filmske maske Miroslav Lakobrija, javne tribine o trashu u glazbi koju je vodio publicist, novinar i glazbenik Anđelo Jurkas te premijera filma “Mamula” redatelja Milana Todorovića.

Bio je to još jedan sjajan festival. Vidimo se sljedeće godine na 10. Trash film festivalu!