Dodjela “Zlatnih motorki”

objavljeno u: Vijesti | 0

Iako ih je ponovno oprala kiša, trasheri su se i u petak sjajno zabavljali na 9. Trash film festivalu.

Večernji koncertni program donio je nastupe festivalskog benda The Fakin Lajsne koji je ponovno dokazao da može stati uz bok najvećim svjetskim rock zvijezdama, a sjajni su bili i D’Elvis iz Zagreba predvođeni Marijem Kovačem koji su još jednom dokazali da je kralj rock’n’rolla još uvijek živ. Bila je to sjajna zabava pod kišobranima.

A sad je vrijeme da 9. Trash film festivalu privedemo kraju! Borba za Zlatne motorke ušla je u posljednju fazu.

Večeras u 20 sati će u Kinu Galerija bit će održana svečana dodjela festivalskih nagrada u sklopu koje će ljubitelji trash umjetnosti moći vidjeti i isječke iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash. Zlatne motorke za akcijski, borilački, SF i horror film dodijelit će stručni žiri u kojem su ove godine filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i glazbenik Saša Antić, a jednu Zlatnu motorku dodijelit će festivalska publika. Na dodjeli se očekuju i brojni ugledni gosti iz filmskog života.

No, prije toga, očekuje nas još puno zabave. Od 10 do 18 sati u Kinu Galerija možete vidjeti posljednje blokove filmova iz konkurencije festivala, a u 18 sati u off programu bit će prikazan film Mamula. Redatelj Milan Todorović stigao je u Varaždin i također će prisustvovati varaždinskoj premijeri filma. Riječ je o fantasy horroru, a priča je to o dvije Amerikanke koje dolaze u Crnu Goru kako bi posjetile starog prijatelja. U želji da malo istraže mjesto, odlaze do obližnje napuštene vojne tvrđave Mamula koja se nalazi na nenaseljenom otoku. Ali ubrzo po dolasku na otok shvate da nisu same te da ih netko želi ubiti. A taj netko će učiniti sve da zaštiti tajnu Mamule koja se čuva stoljećima. Tajnu da nešto opasno vreba u dubinama oko Mamule. Više doznajte u 18 sati u Kinu Galerija.
Priča dana bit će međutim zombie walk kojeg Trash film festival organizira u suradnji s Festivalom srpskog filma fantastike.

U Varaždin je stigao i sjajni majstor filmske maske Miroslav Lakobrija koji će sa svojom ekipom od 12 do 20 sati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici pretvarati sve zainteresirane u zombije.

Zainteresirani su pozvani da dođu u Varaždinsku kuću obučeni u staru i poderanu odjeću te se maskiraju u svoje najdraže junake iz trash filmova i pomognu u stvaranju nezaboravne trash atmosfere.

Večernji koncertni program donosi nam nastup kultnog beogradskog benda Električni orgazam s početkom u 20:30 na festivalskoj pozornici na Trgu Kralja Tomislava.

Završni party 9. Trash film festivala bit će večeras s početkom u 23 sata održan u caffe baru Lavra, a ne kako je predviđenu u atriju Starog grada. Zbog vremenskih prilika nije bilo moguće ostvariti sve produkcijske uvjete pa su organizatori bili prisiljeni promijeniti lokaciju. Na završnoj zabavi 9. Trash film festivala nastupit će varaždinski DJ dvojac Bad habit i njujorški DJ i producent Adaledge.