Suvremene likovne interpretacije prvog svjetskog rata

objavljeno u: Vijesti | 0

Ove godine po prvi puta, Gradski muzej Varaždin u suradnji s Trash film festivalom, objavio je natječaj za izlaganje na izložbi na temu “Prvi svjetski rat”, koja će biti ujedno i popratni sadržaj festivala.

Na natječaj se je prijavilo ukupno osam kandidata, od kojih je svih osmero zadovoljilo, bolje rečeno, iznenadilo izuzetno visokom umjetničkom razinom, što i ne čudi kada je sedmero autora akademski obrazovano. Na izložbi će biti predstavljeno ukupno 19 djela slijedećih autora: Slađana Matić – Trstenjak, Emina Kefelja, Mia Marković, Irena Vasilj, Živko Toplak, Petar Đakulović, Ante Brešić, Luka Čačić.

Pristigli radovi u mediju su pomalo tradicionalnog izričaja, slikarstva i grafike, što samo potvrđuje suvremena kretanja , no autori ne pristupaju hermetično i izdvojeno od suvremenosti i utjecaja drugih medija. U svakom radu dolazi do izražaja iznalaženje suvremenog pristupa zadanoj temi kao i autorskoj angažiranosti pri rješavanju tematske problematike. Stilski različita djela predstavljaju fragmente slobodne likovne interpretacije svakog autora zasebno, kroz figuraciju i apstrakciju.

 

.