7. Trash film festival u znaku akcijskog filma!

objavljeno u: Vijesti | 0

Ljubitelji masakra motornom pilom, nemrtvih duša, zmajevog gnijezda i teksaškog rendžera sa kung-fu pedigreom i ove će godine pohoditi Varaždin. U tijeku su naime pripreme za 7. Trash film festival koji će ove godine biti u znaku akcijskog filma. Na svoje bi tako trebali doći svi ljubitelji Johna Ramba, pukovnika Jamesa Braddocka, vojnika Joea T. Braddocka i ostalih glavnih junaka kultnih akcijskih filmova pretežno ih 80-ih godina prošlog stoljeća.– Udruga Trash se ne predaje i nikad ne odustaje. Odlučili smo i ove godine organizirati festival koji je postao zaštitni znak grada Varaždina unatoč činjenici da se i ove godine suočavamo sa krizom i recesijom i činjenicom da zbog su zbog toga gospodarstvenici vrlo oprezni sa svojim donacijama i sponzorstvima – poručio je predsjednik Udruge Trash i direktor festivala Martin Keretić.

Kao i svake godine i ovogodišnji će 7. Trash film festival biti održan u multimedijalnom centru Kult, a kao i ove vas godine očekuju pregršt niskobudžetnih filmova sa atipičnim junacima, odlični koncerti, predavanja o trash umjetnosti i prije svega – dobra zabava!

Ove godine organizatori su se odlučili promijeniti termin i duljinu održavanja festivala pa će tako 7. TFF biti održan 14. i 15. rujna. Ovih dana otvoren je i javni natječaj za filmove koji se žele natjecati na festivalu i boriti za kultnu nagradu u filmskom svijetu, famoznu ?Zlatnu motorku?. Zainteresirani filmaši svoje filmove mogu slati do 15. lipnja, a više informacija o natječaju možete pronaći na internet stranicama Udruge Trash www.trash.hr.

Najbolje trash filmove i dobitnike ?Zlatnih motorki? u pet kategorija ove će godine odabrati stručni žiri u kojem su redateljica Irena Škorić (7sex7), redatelj Ivan Goran Vitez (Šuma Summarum, Male ruke, inače porijeklom Varaždinac), a treći član žirija trebao bi biti jedan od najboljih hrvatskih glumaca Goran Navojec koji bi svoj konačni odgovor i definitivno ?DA? Trash film festivalu trebao reći ovih dana.  U projekt 7. Trash film festivala aktivno je uključen i jedan od najboljih varaždinskih glumaca svih vremena Ljubomir Kerekeš kao stručni savjetnik organizacijskog odbora.

No, to nije sve. U off programu ljubitelji trasha će po prvi puta na jednom mjestu moći vidjeti najbolje filmove slavnog Chucka Norrisa, a neće naravno izostati ni crveni tepih, odlični koncerti te sjajna predavanja na temu trasha.

Leave a Reply