Provedite Valentinovo uz novi film Udruge Trash!

posted in: Video, News | 1

Iako povijesne knjige tvrde da je najzaslužniji za promociju blagdana Valentinova francuski vojvoda Charles Orleanski koji je iz zatočeništva u Engleskoj navodno poslao i najstariju čestitku za Valentinovo, navodno svojoj supruzi, varaždinska Udruga Trash u svom novom blockbusteru koji će premijerno biti prikazan u kinu Cinestar Varaždin u trgovačkom centru Lumini na Valentinovo donosi pravu istinu o ljubavi, kaubojima, traperima i indijancima.

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske inačice drame “Planina Brokeback” Udruga Trash se naime pozabavila kaubojima, rančerima, indijancima, meksikancima i jednim traperom koji voli duge puške.

Novi film Udruge Trash nazvan “Long Banana” je jedan od rijetkih hrvatskih westerna, a zasigurno i jedini hrvatski film koji se može ovjenčati nazivom gay western. Film je sniman tijekom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je sačinjavalo čak 30 glumaca. Većina materijala snimljena je u okolici Varaždina no ključne scene odigrane su u eko selu Žumberak gdje su Željko Milovanović i njegovi suradnici izgradili mali gradić u western stilu u kojem, osim rustikalnih kućica, turisti mogu vidjeti i pravi američki saloon. Udruga Trash je iskoristila prekrasnu scenografiju i u suradnji sa Željkom i njegovim kaskaderima snimila scene dosad neviđene u hrvatskoj kinematografiji uključujući i okršaj na konjima. No, “Long Banana” nije samo western i nije samo gay western. Kao što svaki pravi trash film mora biti, “Long Banana” je križanac svih žanrova pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame ali i SF akcije!

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruge Trash sa iskustvom glume u nekoliko trash blockbustera kao što su “Overpunishment” i “Sun Tzu”, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljica emisije “Svjetla Hollywooda” Branka Prišlić.

YouTube Preview Image

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele započeti rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu rijeke. Kako bi izazvali indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kći velikog poglavice Long Banana. No, miroljubivim indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni traper Duck Norris. Nakon što uspije spasiti poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo. Tek rođena romansa, bit će osujećena dolaskom divljih meksikanaca koje je poslala Emily kako bi alkoholizirala indijance i na taj način ih potaknula da napadnu rančere i izazovu rat. No, ovog puta, zlikovce očekuje novo iznenađenje i to – iz druge galaksije.

 

Završetak ove epske priče doznajte u kinu Cinestar Varaždin smještenom u trgovačkom centru Lumini u utorak, 14. veljače u 18 sati.

One Response

Leave a Reply