Članovi Udruge Trash sudjelovali na beogradskom Mikser festivalu (report by mister.no)

objavljeno u: Vijesti | 0

Krajem svibnja, na Festivalu Mikser u Beogradu kao učesnici sudjelovali su i članovi Udruge Trash: Jurica Hižak, Robert Borović i Branimir Hainš. Sudjelovanje na beogradskom Festivalu koji objedinjava dizajn, umjetnost, komunikacije, arhitekturu, glazbu, kazalište, ekologiju, predavanja, izložbe, radionice, film, instalacije… još je jedna potvrda da je Trash Film Festival odavno prešao granice Varaždina ali i Hrvatske te postao neazobilazna točka kada su u pitanju festivali Trash filmova.

Članovi udruge su u skopu otvorenog kina predstavili Trash Film Festival izborom najzapaženijih filmova s proteklih pet izdanja festivala, a premjerno su u Beogradu prikazani i filmski blockbusteri iz produkcije Udrge Trash: Overpunishment i Sun Tzu.

Osim predstavljanja Trash Film Festivala, posjet Beogradu, odnosno Mikseru, iskorišten je za povezivanje sa srodnim idejama na ovim prostorima… ostvarni su mnogobrojni kontakti, primljene su brojne pohvale za projekt Trash Film Festival kao i ponude za buduću suradnju.

Također uspostavljen je i kontakt sa sličnim Festivalima, kao npr.: Eastern Neighbours Film Festival – Utrecht, Festival gejevskega in lezbičnega filma – Ljubljana, DokuFest – Prizren, Filmski festival Starigrad Paklenica.

Svoje aktivno sudjelovanje na Mikseru čalnovi Trash udruge imali su u debati na temu Dečaci i igračke ili zašto za ovim stolom ne sedi ni jedna žena?, moderatora Dorijana Kolunđžije, inače kreativnog direktora festivala, te sa ostalim gostima poput Zacha Liebermanna (SAD) i Daitoa Manobea (JAP) gdje se raspravljalo o utjecaju tehnologije na umjetnost i sprezi njene uporabe i kreativnosti u tom procesu.

Također, u pratnji direktora Festivala srpskog filma fantastike Jovana Ristića organiziran je i posjet atelju Miroslava Lakobrije, najboljeg majstora filmske maske u ovom dijelu Europe, koji je nedavno za svoj rad nagrađenom u američkom Texasu.

Leave a Reply